Algemene Parkeerterreinvergunning

Wat zijn de voorwaarden?

  • U moet eigenaar of houder van een voertuig zijn, dit kan zowel zakelijk als particulier. 
  • Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en 2,4 meter hoog.
  • Een parkeerterreinvergunning voor bedrijven is geldig in sectoren 4,5 en 6. Dit zijn de parkeerterreinen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade.  
  • U hoeft bij de aanvraag geen kenteken op te geven, het kenteken waarmee u parkeert meldt u aan als u de vergunning in gebruik neemt.

Bekijk de sectorenkaart voor meer informatie. 

 

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.
Looptijd vergunningjaar: 1 maart t/m 28 februari.

 

Aanvragen

Heeft u een bedrijf: vraag een Parkeerterreinvergunning voor bedrijven aan. 
Bent u bewoner/particulier: vraag een Parkeerterreinvergunning voor bewoners aan.
  

Gebruik

Na toewijzing van de vergunning ontvangt u per mail een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De vergunning is hierna klaar voor gebruik. Registreer het kenteken waarmee u parkeert in ParkStart. U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen.

Er wordt gebruik gemaakt van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's en zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. 

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Een parkeerterreinvergunning voor bedrijven is geldig in sectoren 4,5 en 6. Dit zijn de parkeerterreinen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade.  

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur heeft u een vergunning nodig. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.