Verhuisvergunning

Gaat u binnenkort verhuizen naar een gebied waar vergunning- of betaald parkeren is? U kunt voor 4 maanden een tijdelijke verhuisvergunning aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U kunt met een aangifte van verhuizing bij de gemeente of een koop- of huurovereenkomst aantonen binnenkort te verhuizen naar een adres in een sector waarvoor de vergunning wordt aangevraagd. Upload bij uw aanvraag de pagina’s waarop uw persoonsgegevens en het nieuwe adres staan;
  • De verhuisvergunning is 4 maanden geldig;
  • U heeft geen recht op een parkeervergunning (lees hier meer over GROP) wanneer u bijv. een eigen parkeergelegenheid heeft. Het aantal te verlenen verhuisvergunningen wordt verminderd met het aantal waarvoor geen recht op een parkeervergunning bestaat; 
  • Een verhuisvergunning wordt uitgegeven op één kenteken van een motorvoertuig of brommobiel waarvan u de eigenaar of houder bent. Er kan een tweede kenteken aan de vergunning toegevoegd worden wanneer de aanvrager kan motiveren dat het bijbehorende motorvoertuig of de brommobiel gebruikt wordt door een toekomstige bewoner van zijn nieuwe adres.

Bekijk de sectorenkaart voor meer informatie. 

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
Looptijd vergunning: 4 maanden vanaf de ingangsdatum. 

Aanvragen

Vraag uw verhuisvergunning aan via het online aanvraagformulier.

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

- Heeft u één kenteken op uw vergunning? Uw kenteken is direct actief.
- Heeft u meerdere kentekens op uw vergunning staan? Activeer het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

In de zone waarvoor u de vergunning aangevraagd heeft.  

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur heeft u een vergunning nodig.