Digitale bezoekersregeling

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u uw bezoek tegen een voordelig tarief laten parkeren. Vraag hiervoor de digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Gouda en woont in sector 1, 2 of 3.
  • De bezoekersregeling is geldig voor de sector waarin u woont met uitzondering van de regeling voor bewoners van sector 1 deze is geldig in de sectoren 4, 5 of 6 (de parkeerterreinen, bekijk hiervoor de sectorenkaart).
  • Maximaal 1 bezoekersregeling per adres.

>> Bekijk de sectorenkaart voor meer informatie. U kunt hier ook zoeken op adres. 

 

Tarief

Bekijk de actuele tarieven. 
Looptijd vergunning: de bezoekersregeling is onbeperkt geldig.

Aanvragen

U kunt uw bezoekersregeling aanvragen via het online aanvraagformulier.

Aan- en afmelden van uw bezoek

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.  

  • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch om 24.00 uur. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
  • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.


Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Kijk op de pagina betaald parkeren op welke tijden een vergunning in uw sector nodig is.