Betaald parkeren

Gouda is goed bereikbaar met de auto. Het historische centrum heeft prachtige grachten en mooie kleine straatjes. Het aantal parkeerplaatsen in en rondom de historische binnenstad is hierdoor echter beperkt en daarom geldt daar betaald parkeren. Het beste kunt u terecht op de parkeerterreinen of in een van de drie parkeergarages. Als u er echt moet zijn, dan kunt u binnen de singels tegen een hoger tarief parkeren. 

Algemene informatie

Bezoekt u het centrum van Gouda met de auto? Dan kunt u het beste parkeren op de parkeerterreinen of in de parkeergarages, op loopafstand van de binnenstad. Op de verwijsborden worden de parkeermogelijkheden aangegeven, inclusief de vrije plaatsen.

Er zijn drie parkeergarages rond de binnenstad en drie grote parkeerterreinen waar u kunt parkeren. Op deze parkeerterreinen kunt u goed en goedkoop dichtbij het centrum parkeren.
U kunt in Gouda ook op straat parkeren, maar dat is in de betaalde zones vaak duurder dan in de parkeergarages of op de parkeerterreinen.

Wilt u weten waar betaald parkeren geldt? 
Bekijk de sectorenkaart. 

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Feestdagen
Het parkeren is gratis op Nieuwjaarsdag, de Christelijke tweede Paas- en Pinksterdag, de beide Kerstdagen, de Goede vrijdag en de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd (27 april).

Tarieven

Klik hier voor meer informatie over de tarieven.