Mobiel parkeren

In Gouda kunt u op de straat, op de parkeerterreinen Vossenburchkade, Klein Amerika en Schouwburgplein én in de Stationsparkeergarage gebruik maken van mobiel parkeren. Dit betekent dat u het parkeergeld betaalt met uw mobiele telefoon. Door het aan- en afmelden van uw parkeeractie betaalt u snel, veilig én per minuut. De betaling vindt achteraf plaats, voor het normale straattarief. Bij mobiel parkeren gaat alles op basis van uw kenteken.


Parkeerprovider naar keuze

Wilt u gebruik maken van mobiel parkeren? Meld u dan aan bij een parkeerprovider. Er zijn diverse aanbieders en u kiest zelf van welke parkeerprovider u gebruik wilt maken. Om een keuze te maken kunt u het overzicht van parkeerproviders bekijken.

Hoe werkt mobiel parkeren?

  1. Parkeer uw auto. Parkeert u achter slagbomen, neem dan een kaartje bij het inrijden.
  2. Meld uw parkeeractie aan via uw mobiel. Dit kan via een app van uw aanbieder, per SMS of via een web applicatie. Geef uw zonenummer door. Dat staat bij de parkeerautomaat op straat of in de parkeergarage.
  3. a. Vertrekt u vanaf een parkeerplaats op straat? Meld u weer af bij vertrek.
    b. Vertrekt u vanaf een parkeerterrein/garage? De slagboom gaat vanzelf open en uw transactie wordt automatisch afgemeld. 
  4. De parkeerkosten worden door uw provider met u verrekend.

Mobiel parkeren nu ook in de Stationsparkeergarage, zonenummer 810926.