Boete/bezwaar

Heeft u een bekeuring ontvangen en bent u het hier niet mee eens? Dat kan wel eens gebeuren. U kunt in dat geval in bezwaar gaan. Hoe gaat dit in zijn werk en waar kunt u dit bezwaar indienen? 


Aankondiging van beschikking

Deze boete krijgt u voor een verkeersovertreding zoals fout parkeren of parkeren zonder vergunning op een vergunninghoudersplaats.
U ontvangt deze boete van het CJIB, voor meer informatie over betaling en/of bezwaar verwijzen wij u naar de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 

Naheffingsaanslag (parkeerbelasting)

Deze parkeerbon ontvangt u als u bij de parkeerautomaat niet of te weinig betaalt, geen kenteken heeft aangemeld of geen geldige vergunning heeft. 

U ontvangt binnen enkele weken een duplicaat naheffingsaanslag inclusief betaalverzoek. Dit betaalverzoek ontvangt u van Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR): een bedrijf dat voor de Gemeente Gouda het volledige heffings- en invorderingstraject voor het betaald parkeren verzorgt. Voldoet u de naheffingsaanslag niet binnen de gestelde periode? Er wordt dan een invorderingsprocedure gestart.

Hoe dient u een bezwaar in? 

Tot zes weken na ontvangst van het aanslagbiljet kunt u een bezwaar indienen bij de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). U ontvangt deze aanslag van de BSGR, het heeft dus geen zin om ParkeerService hiervoor te benaderen. Let op: vermeld in uw bezwaarschrift het bonnummer het kenteken van uw voertuig.
Het heeft niet altijd zin om een bezwaarschift in te dienen. Lees hier waarom het maken van bezwaar wel of niet zin heeft. 

Moet u de naheffingsaanslag betalen? 

Ja! Ook als u in bezwaar gaat dient u de naheffingsaanslag binnen de daarvoor gestelde termijn te betalen. Het indienen van bezwaar is geen uitstel van betaling. Wordt uw bezwaar toegekend? Dan ontvangt u uw geld terug.

Bezwaar op vergunning

Heeft u een parkeervergunning aangevraagd maar wordt deze niet aan u verleent? U kunt dan een bezwaarschift indienen. ParkeerService geeft de vergunningen op basis van gemeentelijke regelgeving uit. Voor het indienen van een bezwaar neemt u contact op met de Gemeente Gouda:

Gemeente Gouda 
t.a.v. Centraal Juridische Afdeling
Postbus 1086
2800 BB  Gouda